Wat kun je doen?

 

1. Adopteren

Je kan een kat een liefdevol huisje bieden! Jij kan een van de katten die door vrijwilligers van straat zijn gehaald doordat ze minieme kans van overleven hadden in de condities waarin ze leefden, of katten die nog op straat zwerven omdat niemand er ruimte voor heeft, een tweede kans op een mooi leven geven.

 

Hoe werkt dit?

Kijk bij het kopje Adoptie katten welke katten er nu een thuis zoeken. Als je meer informatie over een kat wilt of de kat wilt adopteren kan je contact met mij opnemen. Zodra je hebt gekozen om een kat te adopteren krijgt u een adoptieformulier toegestuurd die je invult en weer terug stuurt. Als dit goed is wordt het proces op gang gezet om de kat naar Nederland te brengen. Hij moet hiervoor een aantal vaccinaties krijgen, een microchip en gezondheidschecks van de dierenarts. Ook heeft de kat een eigen paspoort nodig om te kunnen vliegen. Dit kan allemaal worden geregeld door vrijwilligers in Cyprus. Informatie over kosten van de adoptie staat bij het kopje informatie.

 

2. Vluchtbegeleiding

Voor de katten die worden geadopteerd in Nederland worden vaak mensen gezocht die op hun terugvlucht vanuit Cyprus (naar Nederland, België of Düsseldorf) een of meerdere katten mee willen nemen op hun vlucht.

 

Hoe werkt dit?

Neem contact op met mij, ik kijk dan met de vrijwilligers in Cyprus welke katten mee kunnen vliegen op het moment dat jij terug komt, zij worden dan helemaal klaar gemaakt om te vliegen. Er wordt geld naar je overgemaakt zodat je de katten op de vlucht kan boeken bij de luchtvaartmaatschappij, of als u dat fijner vindt kan ik dit doen met uw reserveringsnummer. Het hangt per luchtvaartmaatschappij af hoeveel katten er mee kunnen op de vlucht. Bij Transavia mogen er bijvoorbeeld maximaal 2 katten in het ruim, en maximaal 1 kat per persoon in de cabine (als handbagage) worden vervoerd. Je bepaalt zelf hoeveel katten je mee wilt nemen van het aantal katten dat vervoer zoekt.

Als je katten mee neemt in het ruim: je ontmoet een teamlid van de organisatie Cat Paws / een vrijwilliger op het vliegveld die jou helpt met inchecken van de katten waarna de katten naar het ruim gaan en jij door de douane gaat. Op het vliegveld in Nederland haal je de katten op bij de bagageband (bij het gedeelte speciale vracht) en dan geef je ze aan de mensen die staan te wachten op hun kat.
Als je ze mee neemt in de cabine moet je wel echt goed met katten overweg kunnen want je haalt ze bij de douane uit hun kooitje, neemt ze mee door het poortje en doet ze na de x-ray weer in hun kooi. Je neemt ze mee op de vlucht bij je voeten, en geeft ze ook weer aan de andere kant aan hun eigenaren die staan te wachten.